Camping 't Uitzicht

logo Uitzicht

Graag stellen wij ons voor:
Wij zijn Wim en Linda Rietman en runnen
sinds 1 juli 2020 natuurcamping ’t Uitzicht

Wij, Wim en Linda hebben drie kinderen Jasper, Wendy en Sander. In 2016 zijn wij opa en oma geworden van kleindochter Lena en in 2021 van kleinzoon Cas. Je ziet ons geregeld op het boerenerf.

Camping ‘t Uitzicht is onderdeel van ons boerenerf. Wim is al de derde generatie Rietman die op deze plek boert. 

Wim is begonnen met een melkveebedrijf. Door de jaren heen is het bedrijf omgezet naar een Blonde d’ Aquitaine vleesveebedrijf waar wij zo’n 120 blonde vleeskoeien houden.

Jaarlijks worden er ongeveer 70 kalfjes op een natuurlijke wijze geboren vanaf februari tot mei. De koeien gaan met hun kalfjes het grootste deel van het jaar naar buiten. De dekstier loopt bij de zoogkoeien in de weides, om voor de voortplanting te zorgen. De Blonde d’Aquitaine kalfjes blijven 6 maanden bij de koeien drinken en in het najaar worden de stierkalveren van een half jaar oud doorverkocht aan een ‘Beter Leven’ bedrijf.

We hebben gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine, omdat het rustige, mooie dieren zijn die op schrale weiden kunnen grazen. Dat past precies bij onze natuurweiden. Het vlees is van hoge kwaliteit: mals, fijndradig en smaakvol. Restaurant Keuken van Hackfort, de buren, heeft het dan ook op de kaart staan.

Wil je meer lezen over dit ras, klik hier voor meer info >>

Al met al zijn er vele dieren te bewonderen bij ons op het boerenerf!

”Het vlees van onze Blonde d’Aquitaine koeien wordt geserveerd bij restaurant “Keuken van Hackfort”

Op het boerenerf zijn naast de blonde koeien ook andere dieren te bewonderen. Wij hebben twee hondjes Bo & Tibo en er lopen op het erf pauwen en Brahma kippen. In de volière wonen Tamiops (eekhoorns), konijn ‘Pluisje’ en een koningsparkiet. Verder hebben we nog een vijver met kooikarpers en een schildpad. In de weides lopen Alpaca’s en shetlander ‘Frits’. 

En vergeet de vogels op ons boerenerf niet: de zwaluw, merel, fazant, steenuil en nog veel meer dieren die in de natuur rondlopen. Al met al zijn er vele dieren te bewonderen bij ons op het boerenerf!

Boven de deur van het achterhuis hangt een mysterieus masker. Je kunt hierover lezen in het boekje over boerderij “Tjoonk”. Of neem een kijkje op de website van oud vorden.

Het Boerenerf

Wacht niet op een goede dag
maar Maak er één.

IN DE BUURT

Het restaurant bevindt zich op
500 meter afstand van de Camping.

Bij Ludger is een sfeervol
Grand Café in Wichmond.

Bakkerij Besselink is de warme bakker
uit het dorpje Wichmond.

Chocolade- en Koffiehuis
Magdalena in Wichmond.

Meer informatie over de
omgeving van Vorden.

Een prachtige wandeling door het
Achterhoeks landschap.