Over ons

Graag stellen wij ons voor: wij zijn Wim en Linda Rietman, runnen sinds 1 juli 2020 camping ’t Uitzicht op Landgoed Hackfort.

Wij, Wim en Linda hebben drie kinderen Jasper, Wendy en Sander en kleindochter Lena. Je ziet ons heel geregeld op het erf.

Camping ‘t Uitzicht is onderdeel van het boerenerf dat beschikt over ca. 70 ha grond. Wim is al de derde generatie Rietman die op deze plek boert! De mooie authentieke boerderij uit 1816 is een rijksmonument.

Het hart van onze boerderij wordt gevormd door de 80 Blonde d’Aquitaine vleeskoeien. De Blondes zijn mooie grote elegante dieren, met een goede bespiering. De fijne huid is een kenmerk van een zeer goede vleeskwaliteit, die perfect aansluit bij de vraag van kwaliteitsslagerijen in ons land. Ons vlees wordt geserveerd bij de keuken van Hackfort.

Jaarlijks krijgen wij 70 kalfjes bij de koeien, het grootste gedeelte wordt geboren vanaf half februari t/m begin mei.

Wanneer in het voorjaar de kalfjes geboren worden is het piektijd voor ons!

De koeien met kalfjes gaan het grootste deel van het jaar naar buiten samen met dekstier. Ze lopen op de rondom gelegen natuurweides en in de winter staan de koeien in open stallen. Door de vaste mest blijft de bodem vruchtbaar en zijn er veel insecten, die weer voedsel zijn voor de vogels. Zo draagt het erf bij aan een belangrijke natuurlijke kringloop!

Op de locatie van Camping ’t Uitzicht bevindt zicht het zelfbedieningsrustpunt De Rietberg. Voorzien van een mooi terras waar u koffie, thee, frisdrank, ijs en niet te vergeten appeltaart met slagroom kunt krijgen.

Wacht niet op een goede dag Maar Maak er één.

IN DE BUURT

Keuken van Hackfort

In het koetshuis van het kasteel is de ‘Keuken van Hackfort’ gevestigd, een horecagelegenheid die kookt met de groenten uit de zeer grote moestuin.
Deze moestuin wordt op geweldige wijze onderhouden door een grote groep vrijwilligers.

Keuken van Hackfort

Wandelroutes in de omgeving

De natuur is open. Even buiten uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Neem een kijkje op de site van Natuurmonumenten op hun website staan verschillende fiets en/of wandel routes door het prachtige landschap van Hackfort.

Natuurmonumenten

VVV- Vorden

Meer informatie over de omgeving van Vorden vindt u op de website van de VVV in Vorden.

VVV- Vorden

Bosmanshuis

Bij bosmandshuis kunt u onder andere biologische eieren, kaas en yoghurt kopen.

Bosmanshuis

D’n Olde Kriet

D’n Olde Kriet is een sfeervol (eet)café - cafetaria in Wichmond.

D’n Olde Kriet

Magdalena

Chocolaterie Magdalena is opgericht in 2010 door Magdalena Haverkamp. Ze stort zich sindsdien volledig op het maken en verwerken van chocolade. Vanuit het chocolade-atelier in Vierakker/Wichmond worden vele soorten bonbons met de hand gemaakt.

Magdalena

Bakkerij Besselink

Bakkerij Besselink is de warme bakker uit het dorpje Wichmond.
De Bakker bevindt zich op 2 km afstand van de camping.

Bakkerij Besselink